Du er her: 

Hvad kan du lave?

På VIKKA er der arbejdsopgaver til enhver smag og uanset hvilke evner og færdigheder, du kommer med.
På VIKKA er der træværksted, metalværksted, glasværksted, kreativt værksted, syværksted, svejseværksted, træningskøkken, bibliotek, kulturgruppe, musik og bevægelse.

Når du flytter til Horskær, finder vi sammen ud af, hvad du interesserer dig for, og hvilke arbejdsopgaver, der passer til dig. Vi producerer bl.a. afmærkningspinde, bænke, tasker, insekthoteller, plakatrammer og ophæng til pynt.

Det er muligt at arbejde på VIKKA alle hverdage i tidsrummet 10-15. Hvor mange timer og dage, du arbejder på VIKKA, aftaler vi sammen. Nogle arbejder på VIKKA på faste tidspunkter. Andre melder sig til konkrete opgaver. 

Træværksted

I træværkstedet er der bl.a. høvl, rundsav og søjleboremaskine. Vi producerer bl.a. kasser af genbrugstræ, caféborde, bænke, blomsterkasser, plakatrammer og afmærkningspæle.

Metalværksted

I metalværkstedet er der mulighed for at svejse. Her kaster vi os ud i konstruktive, sjove og skæve projekter - gerne i samarbejde med træværkstedet. Senest har vi produceret ben til borde og bænke.

Syværksted

I syværkstedet har vi moderne symaskiner, hvor vi bl.a. syr forklæder, små og store tasker og sædebetræk. Bæredygtighed, genbrug og udnyttelse af rester er tænkt ind i værkstedet.

Kreativt værksted

Det kreative værksted er der, hvor produkterne fremstillet i træ-, metal-, sy-, og glasværkstedet bliver samlet og gjort færdige. Der er således en kombination af lette og lidt sværere opgaver. Vi producerer også pynt til ophæng, f.eks. julepynt i traktorslanger.

Musik og bevægelse

Kan foregå enten ude i naturen i form af en gåtur eller andet. Eller man mødes i Vikkas lokale ovenpå, hvor der er god plads til at bevæge sig.
Tidspunkt: hver fredag kl. 13.00-15.00

Kulturgruppen

I kulturgruppen arrangerer man arrangementer i form af f.eks. foredrag eller mindre koncerter. Kulturgruppen står bl.a. for at lave invitationer og sælge billetter.

Biblioteksgruppen

Biblioteket indeholder bøger doneret til Vikka af beboere, pårørende, personale m.fl. Bøgerne omhandler faglitteratur og skønlitteratur. Biblioteksholdet har indsamlet bøgerne, systematiseret dem, sat lånemærkater i og lavet lånekort. Biblioteket er bemandet af biblioteksgruppen en gang om ugen, hvor man kan få hjælp og gode råd. Resten af ugen kan man selv låne bøger på biblioteket. Bøger modtages fortsat med taknemmelighed.

Cafégruppen

Cafégruppen sørger for kaffe og kage, borddækning og servering ved store og små arrangementer i Vikka. Det kan eksempelvis være ved indvielse af biblioteket eller ved besøg i huset. Når kulturgruppen laver arrangementer i huset, kan de få hjælp af cafégruppen til at lave kaffe m.m.