Arbejdsliv

Arbejdsdagen på Vikka starter hver morgen kl. 10.00 og slutter kl. 15.00. Arbejdsugen forløber fra mandag til fredag. I dette tidsrum er der åbent i de arbejdende værksteder.

 

Til stede i løbet af arbejdsdagen er den daglige leder, kulturkoordinatoren og andet personale.

 

 

 

Værksteder

Træværksted, metalværksted, glasværksted, kreativt værksted, syværksted, svejseværksted, træningskøkken, bibliotek, kulturgruppe, musik og bevægelse.

Træværksted

I træværkstedet forefindes der moderne maskiner bl.a. en høvl, en rundsav og en søjleboremaskine. Der er i den tid værkstedet har eksisteret, produceret kasser af genbrugstræ, caféborde, bænke, blomsterkasser og senest en reol til biblioteket.

Tidspunkt: hver tirsdag og torsdag kl. 10.00-15.00

Metalværksted mm

Vikkas metalværksted er oppe og køre. Her kaster vi os ud i konstruktive, sjove og skæve projekter - gerne i samarbejde med træværkstedet - alt skal ses som en udfordring.

Værkstedet har åbent onsdage fra kl. 10.00 - 13.00 eller efter aftale med personalet.

Glasværksted

Der forefindes en glasovn, og der er lavet en prøveproduktion med et tilfredsstillende resultat ift. at vi ikke helt kender ovnen endnu. Der vil blive udbudt et grundlæggende glaskursus til Vikkas medarbejdere. Tidspunkt endnu ikke fastsat.

 

 

Syværksted

Der er indkøbt nye moderne symaskiner, så det er muligt at lave en mindre produktion. Pt. syes der forklæder, små og store tasker og sædebetræk. Bæredygtighed, genbrug og udnyttelse af rester er tænkt ind i værkstedet.

Tidspunkt: hver tirsdag og torsdag mellem kl. 10.00- 15.00

Kreativt værksted

Her samles produkterne. Eksempelvis er der fremstillet fodskamler i træværkstedet, betræk til skamlerne er fremstillet i syværkstedet. Polstring og montering af betræk er foregået i det kreative værksted. Det kreative værksted er der, hvor produkterne fremstillet i træ-, metal-, sy-, og glasværkstedet samles og udsluses. Der er således en kombination af lette og lidt sværere opgaver.

Tidspunkt: onsdage kl. 10.00-15.00

Madholdet

Madholdet planlægger, køber ind og tilbereder middagsmad til holdet den pågældende dag. 

 

Madholdet holder pause.

 

 

Musik og bevægelse

Kan foregå enten ude i naturen i form af en gåtur eller andet. Eller man mødes i Vikkas lokale ovenpå, hvor der er god plads til at bevæge sig.

Tidspunkt: hver fredag kl. 13.00-15.00

Kulturgruppen

I gennem tiden har man beskæftiget sig med forskellige emner, biblioteksgruppen er en udløber af den gruppe.

Tidpunkt: hver anden onsdag kl. 10.00-12.00

Bibliotek

Biblioteket indeholder bøger doneret til Vikka af beboere, pårørende, personale m.fl. Bøgerne omhandler faglitteratur og skønlitteratur. Biblioteksholdet har indsamlet bøgerne, systematiseret dem, sat lånemærkater i og lavet lånekort - helt samme system, som man kørte efter, inden digitaliseringen tog over. Den nye reol, der er fremstillet i træværkstedet, er allerede fyldt med bøger. Bøger modtages fortsat med taknemmelighed.

Tidspunkt: hver tirsdag kl. 10.00-12.00 eller efter aftale.

Cafégruppen

Cafégruppen består pt. af 3 beboere, som i fremtiden vil sørge for kaffe og kage ved store og små arrangementer i Vikka. Det kan eksempelvis være ved indvielse af biblioteket eller ved besøg i huset. Når kulturgruppen laver arrangementer i huset, kan de få hjælp af cafégruppen til at lave kaffe m.m.