Du er her: 

Dagligdagen

På Bo- og Levestedet Horskær har man en fast struktur på hverdagen. Alle beboere har et ugeskema, hvor de kan se, hvad der skal ske de enkelte dage. Det gælder alt fra arbejdstid på VIKKA over fritidsaktiviteter til hvornår sengetøjet skal skiftes.

Dagligdagen på Bo- og Levestedet Horskær består af arbejde og fritid. Alle hverdage er der mulighed for at arbejde i værkstederne på VIKKA, hvor vi bl.a. producerer plakatrammer, tasker og skamler, der bliver solgt. Men det vigtigste er, at VIKKA giver mulighed for at komme lidt væk fra sygdommen, lave noget meningsfuldt og få nogle gode stunder i et hyggeligt fællesskab.

Fritid og fester

I fritiden er der mulighed for fælles aktiviteter, og der er jævnligt arrangementer og højtider, man kan deltage i. Der er også altid mulighed for at sætte sig sammen med andre i en af de fælles stuer, eller få lidt alenetid i sin lejlighed eller på en god gåtur i den skønne natur omkring stedet. Flere gange om året bliver I som pårørende inviteret med til arrangementer på Bo- og Levestedet Horskær, hvor omdrejningspunktet altid er hygge, samvær, god mad, musik og dans.

Som beboer er der mulighed for at være en del af de fælles måltider. Man bestemmer selv, hvor mange måltider, man vil spise fælles.

Mål og støtte

Bevillingskommunen og beboeren bliver enige om, hvilke mål, der skal arbejdes med under opholdet på Horskær. Målene bliver revideret årligt ved et såkaldt statusmøde, hvor beboeren, sagsbehandleren fra kommunen, Horskærs leder, kulturkoordinator og kontaktperson deltager. Bagefter lægger vi en plan for, hvordan vi bedst støtter beboeren i at nå målene.

Når man bor på Bo- og Levestedet Horskær, har man en fast kontaktperson, og til daglig vil der være en dags-/aften kontaktperson, så man ved, hvem man skal henvende sig til, når der er behov for det. Der ligger en plan for, hvilke områder man har brug for støtte til. Det kan være alt fra at tage opvasken eller få støvsuget, til hjælp med medicin eller at håndtere et misbrug. Det kan også være at få et kærligt puf bagi, så man kommer over på VIKKA og tænker på noget andet.

Alt personale er faguddannede, og vi har en bred værktøjskasse, når vi hjælper beboerne til at opnå de ændringer, de gerne vil, og de mål, de har sat sig sammen med kommunen. Vores erfaring er, at langt de fleste kan meget mere, end de selv tror, og deres pårørende tror, når først der bliver ro og tryghed omkring dem.