Du er her: 

Din rolle

Som pårørende til en beboer på Bo- og Levestedet Horskær spiller du en vigtig rolle. Hvis I har haft kontakt, har du en vigtig viden og erfaring, og du er måske den, der kender vedkommende bedst.

Samtidig skal du nu til at påtage dig en ny rolle, hvor det handler mere om relationen end alt det praktiske. Du skal måske turde at give lidt slip efter at have stået alene med ansvaret længe. Eller du skal øve sig i ikke konstant at være bekymret. Du skal måske også hen ad vejen opdage, at din søn/datter/mor/far/søster/bror kan mere, end du troede. Mange er bange for at stille krav til psykisk syge, men vores erfaring er, at når vi stiller krav og støtter samtidig, så er alle stolte over at kunne bidrage.

Gode fælles stunder i trygge rammer

På Bo- og Levestedet Horskær synes vi, det er vigtigt med en god kontakt mellem jer som pårørende og stedet her. Vi inviterer bl.a. til julefrokost og Skt. Hans, hvor vi spiser sammen, danser sammen og har det sjovt sammen. Det gør noget godt. I kan også holde juleaften sammen her. Vores erfaring er, at det kan være nemmere for mange at være i det, når det foregår på Bo- og Levestedet Horskær, hvor rammerne er faste, og man har mulighed for at gå ned til sig selv og tanke energi undervejs, hvis der er behov for det.

Mange af vores beboere har ikke kontakt til deres pårørende. Skam, svigt og skyld kan ødelægge alle familier. Hvis du er pårørende til en beboer, men I ikke har kontakt eller kontakten ikke er god, kan vi måske hjælpe, hvis begge parter på et tidspunkt ønsker at prøve at opbygge en relation igen. 

Du er altid velkommen til at gribe fat i os, hvis du har brug for en snak.
 

Jytte Hansens søn bor på Horskær. Læs om, hvordan hun oplever at være pårørende til en beboer på Horskær.