Du er her: 

Michael og Lisbeth bruger deres evner på biblioteket

Michael har boet syv år på Bo- og Levestedet Horskær. Før det har han boet på andre bosteder i mange år.
- Jeg kan godt lide at være her. Her er så smukt. jeg kan godt lide omgivelserne her. Og roen, siger han, og tilføjer:
- Her er sådan en balance i måden, vi har det sammen på herude. 
Lisbeth har boet her i 3,5 år, og på et tidspunkt spurgte hun, om ikke de kunne få en byttecentral til bøger. Det er nu blevet til et bibliotek. Michael har tidligere læst til bibliotekar, og nu har de sammen opbygget et bibliotek på Bo- og Levestedet Horskær. For her bliver ideer til virkelighed, og vi går langt for at understøtte beboernes interesser.
- Jeg ville gerne vende lidt tilbage til det, jeg har kendt og arbejdet med tidligere, siger Michael, der var klar, da han fandt ud af, at Lisbeth gerne ville være med.
- Så satte vi os ned og lavede et bibliotek, siger han.
- Vi fik 500 kr. af Birte til at købe genbrugsbøger for, og så var vi godt fra start. Vi var en gruppe på fem personer, som tog rundt i Vamdrups genbrugsbutikker og købte bøger i flere forskellige genrer, fortæller Lisbeth.
Michael har også selv bidraget med flere bøger, og andre begyndte også at donere. Og pludselig stod de to med flere kasser fulde af bøger, der skulle sættes i system.
- Vi har først og fremmest hygget os med det, Michael og jeg, siger Lisbeth.
Biblioteket har altid åbent, for Michael og Lisbeth har lavet et lånersystem som på andre biblioteker. Men en dag om ugen kan man finde de to i biblioteket, så der er hjælp til at finde gode bøger og få en anbefaling med på vejen.
- Vi prøver at ændre udseende herovre, så folk gerne vil besøge det, fortæller Lisbeth, der hver måned også laver en ny plakat med månedens anbefaling.
- Vi har en bred vifte af litteratur, men der bliver lånt flest gode romaner, fortæller hun.

"Jeg ville gerne vende lidt tilbage til det, jeg har kendt og arbejdet med tidligere."

 

Michael