Du er her: 

Det hele menneske

Når man har en diagnose, er det så nemt at komme til at fokusere på den. Både for vedkommende selv og for andre.

På Bo- og Levestedet Horskær ser vi mennesker frem for deres diagnoser. Og vi arbejder med det hele menneske. Mennesker i psykiatrien har ønsker og drømme som alle andre mennesker. Et job. En kæreste. Et sted at høre til. En meningsfuld hverdag. Det arbejder vi hen imod.

Hver morgen på personalemødet tager vi en beboer op. Det kan være, fordi en kollega har brug for konkret sparring. Men det kan også være for at se personen fra flere forskellige sider, så vi ser mennesket hele vejen rundt.

Vi gebærder os som i samfundet. Vi taler pænt til hinanden. Hjælper hinanden. Rydder op efter os. Råber ikke. Siger godmorgen til hinanden.

Vi prøver på at få folk med ind i fællesskaber, og laver små grupper, så man kan være med i det omfang, man kan. På Bo- og Levestedet Horskær er man en del af en flok. Vi savner dig, når du ikke er her. Vi bekymrer os, hvis du ikke kommer. Og det giver vi udtryk for. Det gør også, at beboerne er meget omsorgsfulde over for både personale og andre beboere, f.eks. hvis en har været syg.